בשבת האחרונה פורסם ב'גארדיאן', עיתון בריטי מכובד, מאמר שנכתב על ידי הכתבת אמיליו לאנרה, Emilio Lanera, המתאר את התרומה של תרגול צ'י גונג לריפוי מהתמכרויות קשות. תהליך זה מוכר לנו היטב בעבודה היומיומית שלנו. מומלץ לקרוא!
בתרגום חופשי:
התנועה העדינה, הנשימה והמדיטציה בתרגולי צ'י גונג מאפשרים לתודעה הפסקה של 'המחשבות השליליות המשוטטות', אומר אדריאן מילר, מכור שהחלים, שהחל לתרגל צ'י-גונג: תרגול מדיטטיבי, שמקורו במסורת סינית עתיקה, הכולל בעיקר תנועות עדינות ונשימה מבוקרת.
מילר ניסה פעמים רבות לטפל בהתמכרותו לסמים ולאלכוהול. הוא קרא ספרים, דיבר עם רופאים, ניסה טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, יצא לשוטט ולטייל ועוד. בהיותו בדרום מזרח אסיה, עלה בדעתו ללכת לגור עם הנזירים בקמבודיה: "חשבתי שאם אשאר עם הנזירים אולי יהיו להם כמה תשובות, אבל למען האמת החזקתי שם מעמד רק לילה אחד, כי לא היה להם מזגן", הוא מספר. "רק חיפשתי פתרון מהיר."
מילר, כיום בן 48, אומר שגילה את הסמים והאלכוהול בגיל 15 ו"נהניתי מאוד במשך 10 שנים, אבל 10 השנים הבאות היו איומות... הפכתי לאדם לא מרוצה ולחוץ, למרות שהיה לי תואר במנהל עסקים ועבודה מוצלחת בתחום הייעוץ הארגוני. אך התחושה הייתה כאילו אני מנהל חיים כפולים. אחרי כמה שנים התחלתי גם לסבול מהתקפי חרדה קשים וממאבק ארוך בדיכאון ובחרדה".
פגישה גורלית בבית קפה עם חברה של חבר, שהכיר לו את הצי' גונג, אמנות סינית עתיקה, התגלתה כפריצת הדרך הרגשית, לה היה זקוק: "היא נראתה כאילו יש לה את ההילה הזו. שאלתי אותה מה היא עשתה, כי עדיין הייתי בדיכאון די אפל... היא אמרה שתרגלה צ'י-גונג. לא היה לי מושג מה זה צ'י-גונג... היא נראתה קצת יותר מאושרת ממני, אז חשבתי למה לא לנסות? הלכתי למרכז בו מתרגלים וביליתי סוף שבוע של צ'י-גונג. אז התרחש השינוי המנטאלי המשמעותי: "זה היה כאילו כל הכובד והדיכאון הוסרו. הרגשתי קליל יותר, שמח יותר, אופטימי יותר. כבר לא הייתי כל כך סגור".
מילר פיכח מהתמכרות מזה כ 11 שנים. כעת הוא מסתמך על צ'י-גונג במקום חומרים כלשהם על מנת להרגיע את עצמו בזמנים קשים. הוא גם מדריך צ'י-גונג לאנשים שחשים מטען רגשי ועוזר להם לפרוק אותו.
המטרה בצ'י גונג היא להעביר אנרגיה, המכונה צ'י, בכל הגוף ולהסיר חסימות פיזיות, נפשיות, רגשיות או רוחניות.
ד"ר שליני ארונוגירי היא פסיכיאטרית העוסקת בהתמכרויות, ומשמשת כסגנית מנהל קליני ב-Turning Point, מרכז לאומי לטיפול ולמחקר בהתמכרויות שנוסד בוויקטוריה ב-1994. ארונוגירי מספרת שניסויים קליניים הראו, שסוגים שונים של מדיטציה מודעת יעילים כאשר היא מתורגלת לצד ייעוץ או טיפול פסיכולוגי: "מדיטציה ותנועה מודעת יכולים למלא תפקיד עבור אנשים רבים בתהליך ההחלמה שלהם... גישות אלה עוזרות לאנשים להתחבר מחדש, ולהיות בהרמוניה רבה יותר עם הגוף שלהם, לתמוך בוויסות טוב יותר של הרגשות שלהם". מדריך הצ'י-גונג פול דניאל, מפרסטון (Preston), משתמש בטכניקות צ'י-גונג, כמו גם בתרגולים יוגה ופילאטיס, כדי לעזור לאנשים המתמודדים עם התמכרות. דניאל עצמו אומר שתנועה מודעת עזרה לו להתגבר על התלות שלו במריחואנה, אותה התחיל לעשן כדי להירגע: "ההסתמכות שלי על מריחואנה התחילה כנער. בזמנו לא היו לי הכישורים או מנגנוני ההתמודדות הדרושים כדי להיות מודע לרגשות ולדפוסי החשיבה שלי. לא הבנתי עד כמה אני מסתמך על גראס, כדי להרגיע את החרדה החברתית שלי... אחת המטרות של תנועה מודעת היא להרגיע את המוח שלנו, ולייצב את הגוף בלי להזדקק לחומרים". הוא גילה שככל שהוא תרגל יותר טכניקות של תנועה מודעת, כך הוא הסתמך פחות על מריחואנה: "...ככל שתרגלתי יותר, הבנתי שהתנועה המודעת יכולה להוות אמצעי מניעה ולא דווקא ערכת עזרה ראשונה. כך במקום לחכות עד שארגיש חרדה כדי לתרגל תנועה מודעת, אני מתרגל כמעט כל יום, כדרך חיים".
מילר מסכם ואומר: "אני לא רוצה להשלות ולומר שכשאתה מתרגל צ'י-גונג מספר פעמים בשבוע זה גורם לארגעה תמידית. החיים עדיין קורים... אבל צ'י-גונג עוזר לך לנווט ברגעים המאתגרים של החיים".
Comments